Λιγα λογια για το "Daft Punk Unchained"
Daft Punk Unchained (2015)
Σκηνοθέτης: Hervé Martin-Delpierre
Συγγραφείς: Marina Rozenman & Hervé Martin-Delpierre
Το Daft Punk Unchained, είναι ένα ντοκιμαντέρ για το ξεκίνημα και την μετέπειτα πορεία της καριέρας των Γάλλων Guy-Manuel de Honem-Christo και Thomas Banglter, ευρέως γνωστοί ως Daft Punk. Η παρουσίαση πραγματοποιείται μέσα από υλικό αρχείου και συνεντεύξεις από φίλους και συνεργάτες τους.
Από το ξεκίνημα της μουσικής καριέρας του διδύμου στην μπάντα Darlin', ως την δημιουργία των Daft Punk. Δείχνουν πηγές εμπνεύσεων τους, για το πως βρήκαν τον δικό τους ήχο, για το image τους ακόμη και την ιστορία πίσω από το όνομα τους. Επίσης, το storytime πίσω από τα κράνη και το πως “έγιναν” ρομπότ, αλλά και μερικές βασικές πληροφορίες για το δικό τους επαγγελματικό μοντέλο και τη δημιουργική ελευθερία τους. Αυτά και άλλα πολλά μαζί με μουσική υπόκρουση, κομμάτια των ίδιων.
Η πρώτη φορά που παρακολούθησα αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν μόλις ανακοινώθηκε πως διαλύθηκε η μπάντα. Φεβρουάριος του 2021, αφού είδα το βίντεο "Epilogue", σαν θαυμάστρια κι εγώ, άκουγα για το υπόλοιπο βράδυ τα άλμπουμ τους. Παράλληλα έψαχνα άρθρα γι’αυτούς και έπεσα πάνω σε αυτό το ντοκιμαντέρ.
Αγαπώ τους Daft Punk και μπορώ να πω ότι ήταν ένα αρκετά καλό ντοκιμαντέρ. Στην αρχή με τα clips από τα πάρτυ και τα clubs με έκανε να νιώσω πως ήμουν κι εγώ εκεί, και νοστάλγησα μια περίοδο, την οποία δεν είχα ζήσει. Αγαπημένο μου highlight ήταν η ιστορία πίσω από την εμφάνιση τους στο Coachella του 2006. Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλωνόταν χρονολογικά, κάτι το οποίο μου άρεσε πολύ ως προς τη δομή. Οι συνεντεύξεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ήταν η βασική πηγή εξιστόρησης γεγονότων. Οι ίδιοι, Guy-Manuel και Thomas, δεν μίλησαν ή εμφανίστηκαν πέρα από κάποια μικρά διάσπαρτα κομμάτια παλαιών συνεντεύξεων.
Υπήρξε πολλή δουλειά με την αναζήτηση παλιών αρχείων και αυτό φάνηκε, ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα. Κάποια transitions οπτικά και ακουστικά δεν ήταν ιδιαίτερα καλά και η ενέργεια θα έπρεπε να διαμοιραστεί πιο ομοιόμορφα. Επίσης, κάτι στο οποίο υστερεί το ντοκιμαντέρ είναι πως για κάποια σημαντικά γεγονότα της καριέρας τους δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία. Προς το τέλος, είχε χαθεί κάπως η ενέργεια της έντασης που προϋπήρχε, αλλά και πάλι δεν ήταν βαρετό. Τέλος, η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να έχω έστω για 3 δευτερόλεπτα τους Daft Punk στην κάμερα , αν και ήταν full on-brand κίνηση για αυτούς το να μην εμφανιστούν.
Αξίζει να το δει κάποιος, ειδικά αν είναι θαυμαστής τους, διότι δείχνει μέσα σε 1 ώρα περίπου την ιστορία του συγκροτήματος με αρκετές πληροφορίες, backstage ιστορίες και σπάνια παλιά πλάνα από τους ίδιους.
Overall
4/5
Γράφει η Βάσω Αντωνίου.
Βρείτε μας:
Instagram: @writaholics_
Facebook: @writaholics
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου