Κλαίρη Δημοπούλου: Η make up artist που αγαπάμε!

 Όλοι αγαπάμε την Κλαίρη Δημοπούλου, όχι μόνο γιατι είναι μια εξαιρετική make up artist και μπορεί να απογειώσει όποιο λουκ κι αν επιχειρήσει να προσπαθήσει, αλλά και γιατι μέσω του καναλιού της στο youtube εξηγεί απλά και κατανοητά στους θεατές της πως να επιτύχουν το makeup look που κάνει η ίδια. Η Κλαίρη, σε αυτή την συνέντευξη θα μας μιλήσει για τις σπουδές της στην γαλλική φιλολογία, αλλά και για την επιλογή του επαγγέλματός της! Απολαύστε την!




1) Κλαίρη, τί σε ώθησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος;


Από παλιά ασχολιόμουν με το σχέδιο στο χαρτί, οπότε κάποια στιγμή αυτό μεταφέρθηκε αυθόρμητα στο πρόσωπο. Η έναρξη της διεθνούς beauty community του Youtube μου έδωσε την ώθηση να εξασκηθώ εντατικά, ώστε αργότερα να το επιδιώξω και επαγγελματικά!


2) Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ασχοληθείς με κάτι άλλο επαγγελματικά ή ότι το μακιγιάζ σε καλύπτει πλήρως;


Προς το παρόν δεν μπορώ να με φανταστώ σε κάτι άλλο! Το μακιγιάζ και το body painting συνδυάζουν την αγάπη μου για τη ζωγραφική με τον πειραματισμό στο πλαίσιο του καλλωπισμού, και όλο αυτό μου προσφέρει πάντοτε μεγάλη χαρά και έμπνευση.


3) Όταν ήσουν μικρή στην ερώτηση του τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, τί απαντούσες;


Ζωγράφος, τραγουδίστρια της ροκ, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, καθηγήτρια αγγλικών. Το μακιγιάζ τότε δεν ήταν, νομίζω, τόσο δημοφιλής επιλογή όσο είναι τα τελευταία χρόνια.


4) Ποιό είναι το αγαπημένο και ποιό το λιγότερο αγαπημένο σου κομμάτι στη δουλειά;


Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι όταν δημιουργώ κάτι που θεωρώ πως με εξελίσσει, πως τεντώνει τα όριά μου και με πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, τόσο από άποψη δεξιοτεχνίας όσο και επαγγελματικών προοπτικών. Λιγότερο αγαπημένο κομμάτι νομίζω δεν έχω - ίσως το κουβάλημα της βαλίτσας με τα καλλυντικά, του φωτισμού και του εξοπλισμού γενικότερα.


5) Σπούδασες γαλλική φιλολογία, ήταν συνειδητή επιλογή σου;


Όσο συνειδητή μπορεί να είναι η επιλογή μιας 17χρονης που καλείται να επιλέξει υποχρεωτικά μια πανεπιστημιακή σχολή. Η ζωγραφική με ενδιέφερε από μικρή αλλά καθώς επικρατούσε η άποψη πως δε θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει σε αξιόλογες οικονομικές απολαβές, έδωσα για Αγγλική φιλολογία (που μου άρεσε επίσης σαν αντικείμενο), αλλά δεν πέρασα και κατέληξα στη Γαλλική.


6) Θεωρείς ότι οι ακαδημαϊκές σπουδές σε βοήθησαν σαν άνθρωπο στην εξέλιξη;


Σίγουρα ήταν ενδιαφέρουσες και μου άνοιξαν πόρτες τις οποίες μπορώ, θεωρητικά, να εκμεταλλευτώ στο μέλλον αν το επιθυμήσω (μέσω κάποιου μεταπτυχιακού ας πούμε). Επίσης τα θέματα στα οποία καλείται κανείς να εμβαθύνει όταν σπουδάζει μια ξενόγλωσση φιλολογία (πχ θέατρο, ιστορία, γλωσσολογία, λογοτεχνία) μπορούν να αποτελέσουν, αναμφισβήτητα, πολύτιμα παράπλευρα ενδιαφέροντα. Κατά τα άλλα όμως πίστευα πάντοτε πως η προσωπική μας παιδεία είναι δική μας ευθύνη και δεν πάει, απαραίτητα, ασορτί με τις ακαδημαϊκές σπουδές, παρόλο που αυτές καμιά φορά διευκολύνουν μια τέτοια πορεία.


7) Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να εργάζεται πάνω στο αντικείμενο των σπουδών σου;


Όχι. Κατά μία έννοια βέβαια πάντα μου έβγαινε φυσικό το δασκαλίστικο ύφος καθώς προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών, άρα αυτό το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας οποιουδήποτε αντικειμένου, είτε αυτό είναι γαλλικά είτε μακιγιάζ.


8) Μια συμβουλή που θα έδινες σε άτομα τα οποία έχουν πάθος με το μακιγιάζ και στους ανερχόμενους make up artists.


Συνεχής εξάσκηση! Κανείς δε βγαίνει έτοιμος επαγγελματίας απευθείας απ’τη σχολή, η καθημερινή τριβή με το αντικείμενο και με διαφορετικά πρόσωπα είναι που καλλιεργεί την τεχνική, τη σβελτάδα, την τεχνογνωσία και εντέλει τη γενικότερη αισθητική που προκύπτει.


9) Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά ή στους ανθρώπους που δεν έχουν προσανατολιστεί επαγγελματικά;


Να μη βιαστούν να αποφασίσουν “τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν”, καθώς συχνά αυτό είναι κάτι που δε βρίσκουμε απ’τα 18, παρά μας βρίσκει αυτό σε μεγαλύτερη ηλικία, που το μυαλό μας είναι πιο ώριμο κι έχουμε δοκιμάσει 5-6 πράγματα στον εργασιακό τομέα. Η επαγγελματική εμπειρία σε διαφορετικούς χώρους και κλάδους είναι ευπρόσδεκτη θεωρώ, αν όχι απαραίτητη, ώστε να οδηγηθεί κανείς στα πραγματικά του ενδιαφέροντα.


Βρείτε την Κλαίρη: 


Instagram: @clairedim

Youtube: Κλαίρη Δημοπούλου


Γράφει η Αγγελική Τζολοπούλου!

Σχόλια