ΠΏΣ ΝΑ ΔΏΣΕΤΕ THANK YOU NEXT ΣΤΗΝ ΑΚΜΉ;
Ακμή. Μία λέξη. Χιλιάδες συναισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της ακμής το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό να το θίξω, αλλά παράλληλα κάτι με κρατούσε πίσω. Πλέον όμως όχι.
Η ακμή είναι μια δερματολογική πάθηση και συνήθως κάνει την εμφάνιση της στην εφηβεία, γιατί τότε οι ορμόνες όλων μας χτυπάνε στο κόκκινο και αυτό εκδηλώνεται και σωματικά.
Τα αίτια της είναι πολλά και διάφορα και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε εμείς, γιατί δεν είμαστε και οι αρμόδιοι. Τζάμπα και βερεσέ έβγαζαν τα μάτια τους πάνω από τα βιβλία οι γιατροί και ειδικότερα οι δερματολόγοι; Δεν νομίζω…
Οι τύποι της ακμής είναι ακόμη περισσότεροι, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του, όπως είναι φυσικό.
Πάμε τώρα στο θέμα που καίει, πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή…
Κατά καιρούς, διάβαζα και εγώ καθημερινά άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με το πως να απαλλαγώ από την ακμή ή πως να κρύψω το τάδε σπυράκι που εμφανίστηκε στο πρόσωπο μου και είναι μεγαλύτερο από το μέλλον μου. Με δικαιολογώ, όπως και σας δικαιολογώ, γιατί η ακμή κουράζει αρκετά και το ξέρω πολύ καλά. Όμως, αυτό που εγώ προσωπικά κατάλαβα είναι ότι όσο και να διαβάζεις τρόπους για να ξεπεράσεις την ακμή σου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επεκτείνεις τις γνώσεις σου.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα υγείας, παρόλο που πολλές φορές σε νουθετούν οι γιατροί της γειτονιάς πως η ακμή θα κάνει τον κύκλο της, αρκεί να κάνεις υπομονή. Η ακμή δεν είναι κάποια γρίπη, αν είναι να την αφήσεις να κάνεις τον κύκλο της, ζήτω που καήκαμε, όπως αναφέρει και ο σοφός παραδοσιακός λαός μας.
Για αυτόν τον λόγο και με αυτό το άρθρο, θα ήθελα να συμβουλεύσω όλους όσους εκεί έξω που αντιμετωπίζουν τη δερματική πάθηση της ακμής, να επισκεφτούν όσο το δυνατόν νωρίτερα έναν/μια δερματολόγο. Φυσικά πρώτα να κάνουν εμπεριστατωμένη έρευνα και να μην πάνε στα τυφλά, γιατί δυστυχώς πολλοί είναι οι γιατροί που συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες και ενδιαφέρονται απλώς να αυξήσουν το budget τους και όχι να μας παραδώσουν το πρόσωπο χαρτί. Shit happens… Μπορεί να φαίνεται περίεργο που έκατσα και αφιέρωσα χρόνο για να μιλήσω για τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμη.
Αν όμως ανήκετε στους τυχερούς που απλώς βγάζετε μερικά σπυράκια αραιά και που, τότε μπορώ να σας προτείνω μερικά dos και don’ts, όχι πολλά, λίγα και καλά.
TO DO:
1) Να πλένετε με απαλές κινήσεις το πρόσωπο σας και όταν αγγίζετε τα σπυράκια, να το κάνετε πολύ προσεκτικά.
2) Να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα.
NOT TO DO:
1) Να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπο σας γενικότερα.
2) Να μην χρησιμοποιείτε πάνω στα σπυράκια ό,τι διαβάζετε στο internet. Στο internet είναι γνωστό πως μπορεί να γράψει ο κάθε πικραμένος ό,τι του καπνίσει. Μην εμπιστεύεστε έτσι εύκολα.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα με αυτό το άρθρο να σας επισημάνω και ότι αποτελεί αναγκαιότητα να σας φροντίζετε! Επιπλέον, να καταρρίψουμε το κοινωνικό ψεύδος που τονίζει ότι αν δεν έχεις σπυράκια, είσαι πιο όμορφος/η. Η ομορφιά ξεχειλίζει από μέσα μας και αν κάποιος κοιτάζει μόνο το έξω, ας τον ενημερώσουμε πως κανείς δεν κατάφερε να νικήσει τον χρόνο και αυτό είναι οκευ. Μέχρι το επόμενο blog post, να μάθετε λίγο παραπάνω να σας δέχεστε όπως είστε και πάντα να προσπαθείτε να φτάσετε στην καλύτερη εκδοχή σας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου