Blogmas Day 20: Μαγειρεύοντας με την Ασημίνα πεντανόστιμα μελομακάρονα.
Αυτά τα Blogmas έχουν πολλά και σε αυτά θα προστεθεί μια συνταγούλα. Θα αναρωτιέστε για ποια πρόκειται. Είναι πολύ εύκολο να την μαντέψετε παιδιά. Μα για τα πατροπαράδοτα ελληνικά μελομακάρονα. Θα αναρωτιέστε πολλοί γιατί την αναφέρουμε αυτή τη συνταγή, αφού είναι βέβαιο πως η πλειοψηφία επειδή λατρεύει τα μελομακάρονα, γνωρίζει και τη συνταγή τους. Μέχρι εδώ συμφωνώ και εγώ, όμως υπάρχει και αυτή η μερίδα ατόμων στην οποία δεν αρέσουν τα μελομακάρονα. Ξέρω απορείτε με αυτούς, μα εγώ τους καταλαβαίνω, αφού ανήκα σε αυτό το crew μέχρι να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα μελομακάρονα και να βρω τη χαρά μου. Για να τα απολαύσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή και μας ευχαριστείτε αργότερα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια σπορέλαιο
2 φλιτζάνια πορτοκαλόζουμο
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Αλεύρι όσο χρειαστεί (για να είναι μαλακή η ζύμη)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το πορτοκάλι με τη σόδα σε ένα μπωλ και σε ένα άλλο μπωλ τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στο αέρα και αφού πλάσουμε τα μελομακάρονα ομοιόμορφα, τα ψήνουμε για 25 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα σιροπιάζουμε μόλις τα ξεφουρνίσουμε. Τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια.
Είσαστε έτοιμοι να απολαύσετε τα πιο τραγανά μελομακάρονα της ζωής σας; Τί περιμένετε; Καλή επιτυχία!
Γράφει η Ασημίνα Σακλάκη.
Συνταγή: Γαρυφαλλιά Ακρίβου.
Εκτέλεση συνταγής: Μαρία Σακλάκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου